Over ons

Energiecoöperatie Haaksbergen

ECH Energie Cooperatie Haaksbergen

Als onderdeel van Ster in samen duurzaam is Energiecoöperatie Haaksbergen de lokale energiecoöperatie van en voor inwoners en bedrijven in gemeente Haaksbergen. Samen maken we het mooie Haaksbergen duurzamer. Dit doen we door ontmoeting, inspiratie en het gezamenlijk opzetten en uitvoeren van duurzame projecten.

Leden van Energiecoöperatie Haaksbergen kunnen participeren in het te realiseren zonneveld. Dat kan door certificaten te kopen. Met deze zogenoemde Certificaten van lening kunt u straks delen in het rendement van de zonnevelden. De uitgifte van de certificaten start naar verwachting in 2022.

Pure Energie

LOGO PURE ENERGIE RGB afgeknipt

Pure Energie is een duurzaam energiebedrijf. Al 25 jaar werkt het bedrijf aan het verduurzamen van Nederland door eigen windmolens en zonneparken te realiseren. Iedereen die wil – zowel particulier als bedrijf – kan de groene stroom uit deze windmolens en zonneparken afnemen. Dit kan door klant te worden van Pure Energie. Zo heeft Pure Energie kennis van alle facetten in het realiseren van duurzame energie: van locatieonderzoek, planologische procedure en omgevingsproces tot bouw en beheer van de windmolens en zonneparken en het leveren van de groene stroom. Pure Energie levert klanten niet meer stroom dan het zelf opwekt met de eigen windmolens en zonneparken die alleen in Nederland staan. Daardoor is het acht jaar op rij uitgeroepen tot groenste energieleverancier van Nederland.